waterlopen_onderhoud.jpg

Winteronderhoud van waterlopen provincie start morgen

vrij 30 nov 2018

Vanaf morgen zorgt de provincie Vlaams-Brabant voor een grote schoonmaak van de waterlopen. Tot eind maart zullen alle ongewenste materialen en voorwerpen die mogelijk wateroverlast kunnen veroorzaken, uit de waterlopen in Halle-Vilvoorde verwijderd worden.

De provincie laat het winteronderhoud van de waterlopen uitvoeren door een gespecialiseerde firma. “Soms gaan zij met de hand te werk en merken buurtbewoners de werkzaamheden niet eens op”, aldus Monique Swinnen (CD&V), gedeputeerde voor waterlopen. 

Voor het Benedenscheldebekken gaat het om ruim 120 aan waterlopen die zich bevinden in de gemeenten Asse, Kapelle-Op-den-Bos, Londerzeel, Meise, Merchtem en Opwijk.

Het Denderbekken bestaat uit 150 kilometer aan waterlopen in de gemeenten Affligem, Bever, Dilbeek, Galmaarden, Gooik, Herne, Liedekerke, Roosdaal en Ternat.

Het Zennebekken is 225 kilometer lang en doorkruist de gemeenten Grimbergen, Vilvoorde, Wemmel, Zaventem, Zemst, Beersel, Halle, Lennik, Linkebeek, Pepingen, Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw.

Alles samen kost het winteronderhoud 900.000 euro. Wie meer informatie wil over de onderhoudswerken kan terecht op www.vlaamsbrabant.be/water.