rechtbank.png

Woedende reactie op uitstel drugsproces

woe 12 sep 2018

In Brussel is weer een groot drugsproces uitgesteld. Dat komt omdat er problemen zijn om de gedetineerden vanuit de gevangenis naar de zittingszaal te brengen. De advocaten reageren woedend.

De zaak draait rond een internationale drugstrafiek. De federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde kon een reeks gesprekken afluisteren en zo konden, na meer dan een jaar onderzoek, 12 verdachten worden opgepakt en een tiental transporten van drugs worden onderschept.

Vandaag moesten maar liefst 12 verdachten terechtstaan. Al snel bleek dat het veiligheidspersoneel de verdachten niet kon overbrengen van de gevangenis naar de zittingszaal. De zaak werd daarop met meer dan 2 maanden uitgesteld en al minstens één advocaat zei een verzoekschrift te zullen indienen om de vrijlating van zijn cliënt te eisen.

De advocaten zijn woedend. Strafpleiter Bart Siffert: "Dit is al 3 jaar aan de gang. Als de mensen van het veiligheidspersoneel zo ongelukkig zijn dat ze keer op keer het verloop van de normale procedure in het gedrang moeten brengen, waarom zoeken ze dan geen andere job? Zo kunnen wij ons werk niet blijven doen. Ik vraag mij af wanneer de minister zal ingrijpen."