parkrand1.jpg

Woonproject Arkenvest start in voorjaar 2019

maa 26 nov 2018

Het woonproject Parkrand aan de Arkenvest in Halle start in maart volgend jaar. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Parkrand omvat 65 appartementen, 45 assistentiewoningen, kantoorruimten, een ondergrondse garage en grote binnentuin. In de buurt komen nog twee andere nieuwbouwprojecten.

De gronden aan de Arkenvest, waar Parkrand komt, liggen er al ruim 20 jaar onaangeroerd bij. Daar komt vanaf maart dus verandering in. Er komen 65 appartementen in verschillende prijscategorieën. Opvallend aan het ontwerp zijn de grote ramen die voor veel lichtinval moeten zorgen en de grote terrassen die een mooi uitzicht geven over het Elisabethpark. Naast gewone appartementen komen er ook enkele luxueuze penthouses.

Langs de Molenborre worden dan weer 45 assistentiewoningen gebouwd. Verder is er ook plaats voor kantoren. Zo wil de VDAB er een dienstverleningscentrum openen. Parkrand omvat tot slot ook een ondergrondse garage en grote binnentuin. Op de hoek van de Basiliekstraat en de Arkenvest wil een andere projectontwikkelaar volgens Het Laatste Nieuws 26 appartementen en vier winkels bouwen, op de voormalige Belgacom-site. Langs de Molenborre zijn tot slot plannen voor 13 appartementen en enkele winkels.

Foto's: ION