Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Woonzorgcentrum Ofelia Overijse onbewoonbaar na brand

Woonzorgcentrum Ofelia Overijse onbewoonbaar na brand

Het heeft vannacht gebrand in woonzorgcentrum Ofelia in Overijse aan de Nijvelsebaan. Daarbij werd een tiental bewoners overgebracht naar ziekenhuizen wegens rookintoxicate, één bewoner is er eg aan toe. Het medisch interventieplan trad in werking. Na een bezoek in de loop van de middag besliste de burgemeester van Overijse, Inge Lenseclaes, dat de bewoners voorlopig nog niet terug mogen naar het woonzorgcentrum.

De brand brak uit om 1 u 30 vannacht.  Omwille van de rookontwikkeling werd het medisch rampenplan afgekondigd en werden de 39 rusthuisbewoners overgebracht naar het woonzorgcentrum Mariëndal in Overijse. Een tiental onder hen moest wegens lichte rookintoxicatie naar het ziekenhuis. Eén bewoner is er erg aan toe, die liep ook brandwonden op.

Op vraag van burgemeester Lenseclaes werd een controle uitgevoerd door de Hulpverleningszone Oost. Op basis van die contrle is gebleken dat de situatie onvoldoende veilig is om de bewoners terug te brengen. Pas na een nieuwe controle en evaluatie en als de toestand weer helemaal veilig is verklaard, kan er een beslissing worden genomen.

Het parket heeft een branddeskundige aangesteld om de oorzaak van de brand te onderzoeken.