betoging_brussel2.jpg

Zachte sector wil krachtig signaal geven met betoging in Brussel

don 24 nov 2016

Volgens de bonden zullen zo’n 20.000 mensen uit de zorg- en cultuursector vandaag afzakken naar Brussel om te betogen. Er wordt heel wat hinder verwacht. De Brusselse politie roept op om niet met de auto naar de hoofdstad te komen.

 

Moet u vanuit de Rand naar Brussel, hou dan rekening met de richtlijnen van de Brusselse politie: 


Politie Brussel HOOFDSTAD Elsene - Police de Bruxelles CAPITALE Ixelles

6 uur · 

Betoging non-profitsector - 24 november 2016

Vandaag vindt er een grote betoging - in gemeenschappelijk vakbondsfront - van de non-profitsector plaats in de straten van Brussel.
De verzameling zal gebeuren ter hoogte van het Koning Albert II laan (gebouw Vlaamse gemeenschap) vanaf 9u30 's ochtends. Het vertrek is voorzien om 10u30. Het verleden leert ons dat belangrijke verkeersassen al vroeger afgesloten kunnen worden en dat het vertrek van de betoging vervroegd kan worden.

Reisweg: Koning Albert II laan – Jacqmain poort – Kruidtuinlaan – Asstraat – Dambordstraat – Koolstraat – Broekstraat – Zandstraat – Meiboomstraat – De Brouckhoven de Bergyckstraat - Pachecolaan – Kruidtuinlaan – Bischoffsheimlaan – Madouplein/Surlet de Chokierplein – Congresstraat – De Lignestraat – Wilde Woudstraat – Collegialestraat - Keizerinlaan – Albertinaplein
=> KAART PARCOURS via bit.ly/2fSzRCY

Wij verwachten zware verkeershinder in de noordelijke binnenstad en op de kleine ring tussen de Sainctelettesquare en de Wetstraat en verzoekt nadrukkelijk om Brussel met de auto zo veel mogelijk te mijden. De openbare parkings op het parcours zullen slechts beperkt toegankelijk zijn. Voor uw noodzakelijke verplaatsingen naar en binnen Brussel vragen wij u om de voorkeur te geven aan het openbaar vervoer maar hou er rekening mee dat ook daar hinder kan zijn.

Voor real time informatie, volg de tweets op @zpz_polbru
Hashtags #24nov #nonprofit #wittewoede #npactie2411

 

Minder werkdruk en meer loon daar gaat het de vakbonden om. Zo vat het ACV het samen:

Er is geen enkel maatschappelijk draagvlak om de zorgsector zo zwaar aan te pakken

Het personeel van de openbare zorginstellingen en zorgdiensten is boos. En dat is niet hun gewoonte. De federale en de Vlaamse regering heeft het personeel nu toch zo ver gekregen. En dat zegt wat. ACV Openbare Diensten, als grootste vakbond van het personeel van de openbare zorginstellingen, stapt dan ook straks met een ruime delegatie mee in de betoging van de non-profitsector. Er staan niet alleen veel belangen voor het personeel op het spel, ook de drie basiselementen van zorg: betaalbaarheid, toegankelijkheid en kwaliteit komen in het gedrang. Dit was nooit eerder zo sterk het geval.

 

Voor alle duidelijkheid: de dienstverlening in de ziekenhuizen, gehandicaptenvoorzieningen of kinderopvang komt niet in het gedrang. Er is sowieso een minimumdienstverlening.