station_zaventem.jpg

Zaventem pilootproject voor wandelende NMBS-bediende

vrij 11 maa 2016

Als het van de NMBS afhangt, zullen kaartjes in kleinere treinstations binnenkort niet meer verkocht worden aan een loket maar door een bediende die rondwandelt in het station. De NMBS start een pilootproject in die zin op, in het treinstation van Zaventem. 

In 2010 opende de NMBS een gloednieuw treinstation in Zaventem. Maar in 2011 werd beslist om de loketten te sluiten omdat te weinig reizigers van het station gebruik maakten. Vanaf 2013 werd de daad bij het woord gevoegd en konden pendelaars enkel nog terecht bij een ticketautomaat. Maar eind vorig jaar kwam de NMBS terug op die beslissing. Het station telt vandaag 1.300 instappende reizigers per dag en is dus opnieuw rendabel.

De NMBS zal nu van de heropening gebruik maken om een nieuw concept op te starten. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. Zo zal de bediende niet langer achter een loket zitten maar rondwandelen in het station. Op die manier kan hij beter in interactie gaan met de reizigers. Dat moet de veiligheid en de dienstverlening verbeteren. (foto Wikipedia)