Zaventem sluit twee weken alle infrastructuur voor sport, jeugd en cultuur

din 23 maa 2021

De gemeente Zaventem sluit tot en met 5 april alle infrastructuur voor jeugd, sport en cultuur. Aanleiding zijn de hoge besmettingscijfers in de luchthavengemeente. 

Zaventem neemt de beslissing na overleg van de gemeentelijke crisiscel. "We merken een ernstige verhoging van het aantal besmettingen in de gemeente, vooral bij jonge kinderen en hun ouders", zegt burgemeester Ingrid Holemans (Open VLD). "Daarom zal alle gemeentelijke infrastructuur voor jeugd, sport en cultuur gesloten worden. Ook de bibliotheek en het cultureel centrum sluiten hun deuren."

De bibliotheek zal wel nog met een afhaalsysteem werken. Ook georganiseerde groepsactiviteiten met kinderen, zoals scouts en chiro, zijn verboden. Ook het zwembad sluit de deuren. Speelpleintjes blijven wel toegankelijk, al wordt gevraagd om bij drukte toch niet te blijven hangen. De maatregelen duren al zeker tot en met 5 april. Na het Paasweekend volgt een eerste evaluatie.

“We begrijpen dat deze verstrenging een ernstige impact heeft op onze inwoners en verenigingen. Maar op deze manier doen we al het mogelijke om het aantal besmettingen terug te dringen om hopelijk toch nog de geplande initiatieven tijdens de paasvakantie te redden", besluit Holemans.