erosiesterrebeek.png

Zaventem start eerste erosieproject

don 27 sep 2018

Het schepencollege van Zaventem heeft deze week het eerste erosieproject goedgekeurd. Hoofdmoot is de aanleg van een grote erosiepoel in de Jagersstraat in Sterrebeek, achter de tuinen van de buurtbewoners.

De poel heeft een debiet van 1.900 kubieke meter en zal fungeren als een bufferbekken, waaruit het water ook gecontroleerd kan afgevoerd worden richting de riolering. Tussen de poel en de tuinen komt een aarden dam om het overstromingsrisico gevoelig te beperken.

De erosiepoel wordt, normaliter vanaf midden 2019, aangelegd op een stuk landbouwgrond dat de gemeente aankoopt. Zaventem voorziet de komende jaren jaarlijks minstens 100.000 euro voor investeringswerken in erosiegevoelige locaties. Het krijgt daarvoor subsidies van de provincie Vlaams-Brabant en van Vlaanderen.

Schepen van Ruimtelijke Ordening Bart Dewandeleer (CD&V): “Dit maakt hopelijk een einde aan de miserie die de buurtbewoners van de Jagersstraat hebben gekend bij zware onweders de voorbije jaren. We werken nu volop aan andere probleemzones: de zones Achtbundersstraat en de Bosdellestraat in Sterrebeek staan al op de agenda. Maar ook in de andere deelgemeenten moeten er de komende jaren ingrepen gebeuren”.

(Foto: RINGTv-archief)