Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zaventem verbiedt afname coronasneltesten in wellnesscenter

Zaventem verbiedt afname coronasneltesten in wellnesscenter

De gemeente Zaventem verbiedt de afname van coronasneltesten door de vzw ‘United People’ in een wellnesscenter. Burgemeester Ingrid Holemans won daarover advies in bij het Agentschap Zorg & Gezondheid. De testen zouden niet betrouwbaar zijn.

 

De gemeente kreeg de vraag om enkele parkeerplaatsen vrij te houden in de Hoogstraat. Vzw ‘United People’ zou er een centrum inrichten om snelle COVID-19-testen af te nemen. “Nadat ik advies heb ingewonnen bij het Agentschap Zorg & Gezondheid heb ik beslist om deze activiteiten te verbieden ter bescherming van de openbare gezondheid”, meldt burgemeester Ingrid Holemans. “De sneltesten die de vzw gebruikt kunnen leiden tot valspositieve of valsnegatieve resultaten met een vals gevoel van veiligheid of het negeren van de quarantaineregels als gevolg. Een bevolkingsonderzoek organiseren zonder de toestemming van de minister van Volksgezondheid is bovendien verboden.”

Inwoners van Zaventem kunnen een officiële coronatest laten afnemen op afspraak bij hun huisarts of bij het medisch centrum van het AZ Jan Portaels in Vilvoorde.​