Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zaventem verstrengt reglement toewijzing gemeentelijke sociale kavels

Zaventem verstrengt reglement toewijzing gemeentelijke sociale kavels

Zaventem verstrengt haar reglement voor het verkopen van eigen sociale kavels aan mensen die een band hebben met de gemeente. Het gemeentebestuur wil dat als de stukken grond later eventueel verkocht worden, ze opnieuw in handen terecht komen van mensen die een band hebben met de gemeente en er willen blijven wonen.

Voor het eerst in tien jaar tijd wil Zaventem deze zomer eigen sociale kavels verkopen. Het gaat om stukken grond in  Nossegem en in Sterrebeek. Net zoals vroeger zullen de kavels worden toegewezen aan mensen die wonen of werken in Zaventem en bij voorkeur jonger zijn dan 35 jaar. Daarbij wordt ook gepeild naar de kennis van het Nederlands.

Zaventem wil nu ook inzetten op de toekomst, en wil het gemeentelijk reglement dat de sociale gronden toewijst, aanpassen. “We willen strengere verkoopsvoorwaarden opleggen,” aldus burgemeester Ingrid Holemans (Open VLD). “We willen jonge mensen helpen die anders door steeds duurder wordende woonsten en de erg schaars wordende gronden in deze regio, genoodzaakt zijn om elders te gaan wonen. Het doel is dus vooral dat mensen kunnen blijven wonen in hun thuisgemeente.”