Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zaventem weigert bouwaanvraag Kleinenbergstraat, protest tegen bouwproject in dorpskern Sint-Stevens-Woluwe

Zaventem weigert bouwaanvraag Kleinenbergstraat, protest tegen bouwproject in dorpskern Sint-Stevens-Woluwe

De gemeente Zaventem heeft voor de vierde keer een aanvraag voor een bouwproject aan de Kleinenbergstraat in Sint-Stevens-Woluwe afgewezen. In het centrum van de deelgemeente zien de bewoners een bouwproject met 23 appartementen niet zitten.

 

Voor het terrein tussen de Acaciawijk en de Woluwelaan in de Zaventemse deelgemeente Sint-Stevens-Woluwe werd een aanvraag ingediend voor een verkaveling met 22 woningen. Tijdens het openbaar onderzoek werden 13 bezwaarschriften ingediend. Ook het gemeentebestuur ziet het project niet zitten. “22 woningen is te veel voor het perceel en schaadt het karakter van de wijk”, verklaart schepen van Ruimtelijke Ordening Bart Dewandeleer (CD&V).

Het is al de vierde keer dat een bouwaanvraag voor het terrein geweigerd wordt. Toch staat de zone op het Gewestplan sinds de jaren ‘70 ingekleurd als woonzone. “Hier mag je nu eenmaal wonen, maar we doen er alles aan om er het beste van te maken”, aldus Dewandeleer. “Appartementen zijn alvast uitgesloten door de gemeentelijke verordening.”

In het centrum van de deelgemeente verzetten buurtbewoners zich dan weer tegen de komst van een nieuw bouwproject. Het project telt 23 appartementen en een ondergrondse parking. De bewoners uit de Sint-Stefaanstraat vrezen ingesloten te geraken. “De dorpskern is nu al te dicht bebouwd”, klinkt het bij de omwonenden. “Wij pleiten voor een kleiner woonproject en inspraak.” De buurtbewoners dienden een gezamenlijk bezwaarschrift in en lanceerden een petitie.​