Zaventem wil meer kleuters naar school lokken met aapje Super Sim

don 5 feb 2015

In Zaventem gaan nog te veel kleuters niet naar school. en daar wil de gemeente verandering in brengen. Ze liet een mascotte ontwerpen: het aapje Super Sim. Dat aapje moet kansarme kindjes naar school lokken.

 

 

 

De gemeente kreeg van de Vlaamse Overheid subsidies om kinderarmoede tegen te gaan. Dat geld gebruikt ze onder meer voor het project 'Super Sim gaat naar school'. Kleuters die naar het kleuteronderwijs gaan, hebben betere slaagkansen op school. De gemeente Zaventem  wil de ouders dan ook aanmoedigen om hun kinderen naar het kleuteronderwijs te sturen, zodat ze later minder kans hebben om in de armoede terecht te komen. De gemeente mikt hierbij vooral op kinderen uit kansarme gezinnen en nieuwe migranten.

Concreet krijgen ouders een 'Super Sim gaat naar school'-kaartje om hen te herinneren aan de start van de inschrijvingen voor het nieuwe schooljaar. Bij de tweede verjaardag krijgen ze een verjaardagskaart van Super Sim dat meteen een uitnodiging is om hun kind naar de kleuterschool te sturen. Ze mogen met die kaart ook een gratis schoolschoudertas ophalen, die boordevol informatie zit over het belang van de kleuterschool. Als het kindje ingeschreven is, krijgt het ook een rugzakje met mascotte Super Sim mee voor de eerste schooldag.

[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"25626","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"386","width":"610"}}]]