Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zaventemse basisschool grotendeels dicht na coronabesmettingen

Zaventemse basisschool grotendeels dicht na coronabesmettingen

De meeste leerlingen van de gemeentelijke basisschool in Sint-Stevens-Woluwe moeten twee weken in quarantaine. Vijf leerlingen en een toezichthouder hebben positief getest op het coronavirus. Enkel de kinderen uit de derde kleuterklas, het eerste en het tweede leerjaar zullen nog les krijgen op school.

Gisteren raakte bekend dat een toezichthouder en vier leerlingen van de gemeentelijke basisschool in Sint-Stevens-Woluwe, een deelgemeente van Zaventem, besmet zijn met het coronavirus. Vandaag werd nog een vijfde besmetting bij een leerling uit de derde graad bevestigd. Bijna alle leerlingen moeten daardoor twee weken thuisblijven. Enkel de kinderen uit de derde kleuterklas en de eerste graad van de lagere school zullen nog les krijgen op school. De leerlingen uit het derde tot en met het zesde leerjaar schakelen over op afstandsonderwijs.

Ook het voor- en naschoolse toezicht wordt tijdelijk stopgezet, omdat alle toezichthouders 14 dagen in quarantaine geplaatst zijn. Leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar mogen niet deelnemen aan buitenschoolse activiteiten. Zij kunnen niet naar de muziekschool, sportclub of jeugdbeweging.

Verschillende ouders reageren misnoegd over de late communicatie. Zij werden gisterenavond rond 18 uur ingelicht dat de school vandaag voor een groot deel gesloten blijft. “We hebben iedereen individueel ogpebeld”, zegt schepen van Onderwijs Dirk Philips. “Op dit moment kunnen wij niet anders dan snel ingrijpen.”