knipsel.png

Zenne en Zoniën vraagt voetgangersverbindingen in Arkenvest

zat 22 sep 2018

Streekvereniging Zenne en Zoniën doet een oproep naar de politici om de positie van voetgangers in het project Arkenvest te verbeteren. 

Op 2 maart 2018 leverde Halle een bouwvergunning af voor de bouw van een bouwproject met kantoorruimten, parkeergarages en woongelegenheden op een groot terrein tussen de Arkenvest en Molenborre. De stedenbouwkundige voorschriften voor dit gebied zijn vastgelegd in het Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP) Parklaan-Zenne-Vondel. Volgens Zenne en Zoniën is duidelijk bepaald dat er in het Arkenvestproject verbindingen voor voetgangers moeten worden gerealiseerd.

"Toch legt de afgeleverde bouwvergunning geen openbare doorgangen op", zegt Zenne en Zoniën. "Er komen met andere woorden geen verbindingen tussen het handelscentrum, de Arkenvest en verder naar de toekomstige voorstadsparking aan de Suikerkaai."

Daarom ging Zenne en Zoniën in beroep bij de provincie. Helaas werd dat beroep onontvankelijk verklaard door een procedurefout. Desondanks vraagt Zenne en Zoniën dat de stad doorgangen voor voetgangers doorheen het project Arkenvest zou opleggen. Volgens de streekvereniging moet dus via overleg met alle betrokken partijen alsnog haalbaar zijn.