drugs_politie.jpg

Zes verdachten opgepakt in dossier rond invoer van drugs via luchthaven

din 13 apr 2021

De federale gerechtelijke politie van Halle-Vilvoorde heeft zes verdachten opgepakt in een onderzoek naar de invoer van drugs via de luchthaven van Zaventem. De politie nam 70 kilogram cocaïne en 200.000 euro cash geld in beslag.

De speurders konden afgelopen nacht twee bagage-afhandelaars betrappen toen die zo’n zeventig kilogram cocaïne wilden uithalen. Het duo werd opgepakt, waarna verschillende huiszoekingen werden uitgevoerd. “Het klopt dat er bij het uithalen van cocaïne op de luchthaven van Zaventem twee medewerkers werden opgepakt”, zegt Gilles Blondeau van het parket van Halle-Vilvoorde. Nadien werden er huiszoekingen uitgevoerd in Sint-Agatha-Berchem, Bierbeek, Kraainem, Machelen, Zaventem en Antwerpen. In totaal werd er 70 kilogram cocaïne en 200.000 euro cash geld in beslag genomen.”

Bij de actie werden intussen zes mensen opgepakt. “Het gaat om zes Belgen tussen de 30 en 40 jaar oud”, aldus Blondeau. “Ze zullen vandaag nog voor de onderzoeksrechter verschijnen, die zal beslissen over hun eventuele aanhouding.” Aan de actie namen 45 speurders van de federale gerechtelijk politie deel, bijgestaan door drugshonden.