Zeven huiszoekingen in Londerzeel, Meise en Grimbergen

din 11 feb 2020

De politie KLM (Kapelle-op-den-Bos/Londerzeel/Meise) heeft afgelopen zondag gelijktijdig zeven huiszoekingen uitgevoerd in Londerzeel, Meise en Grimbergen. De actie maakt deel uit van een onderzoek naar drugshandel. Acht jongeren werd opgepakt. Een aantal van hen waren ook betrokken bij het jongerengeweld in Londerzeel en Meise.

De actie kwam er na weken van speurwerk. Een 25-tal agenten werd daarbij bijgestaan door twee drugshonden, ook een onderzoeksrechter en het parket van Halle-Vilvoorde werkte mee. "Bij de zeven gelijktijdige huiszoekingen in Londerzeel, Meise en Grimbergen werd een hoeveelheid drugs aangetroffen, net als een aanzienlijke geldsom. Het gaat om cannabis, hasj en XTC", Freddy Van Heymbeeck van de politiezone KLM.

Bijkomend trof de politie ook een gasfles met lachgas, een luchtdrukpistool en een gestolen gsm-toestel aan. "Er zijn acht jongeren opgepakt, zowel minder- als meerderjarigen. Zij waren allemaal betrokken bij de verkoop van drugs. Daarnaast waren een aantal van hen ook betrokken bij de overlast die onlangs veroorzaakt werd in het centrum van Meise en Londerzeel", aldus Van Heymbreeck.

Twee meerderjarige verdachten worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Zij zijn vrijgelaten onder voorwaarden. De minderjarigen moeten voor de jeugdrechter verschijnen.