Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Zeven nieuwe besmettingen in Galmaarden

Zeven nieuwe besmettingen in Galmaarden

In Galmaarden zijn deze week twaalf coronabesmettingen vastgesteld. Zeven inwoners van de Pajotse gemeente testten gisteren positief. Eerder deze week werden al vijf besmettingen genoteerd. Volgens burgemeester Patrick Decat zijn alle besmettingen afkomstig van een jeugdkamp.

In Halle-Vilvoorde kregen gisteren 34 mensen te horen dat ze besmet zijn met het coronavirus. Dat is bijna dubbel zoveel als de dag voordien. De meeste besmettingen komen uit Galmaarden. Na een kamp van de plaatselijke KLJ-afdeling liet één van de leiders zich testen op het virus. Dat resultaat bleek positief. Ondertussen blijken 11 andere leden uit dezelfde kampbubbel ook besmet te zijn geraakt. “We zijn begonnen met contactopsporing en brengen iedereen op de hoogte die in contact kwam met de besmette leden”, laat burgemeester Patrick Decat weten. “Alle leden, leiders en hun ouders verblijven in thuisquarantaine, ook zij die negatief hebben getest.”

Met 12 besmettingen op minder dan 9.000 inwoners overschrijdt Galmaarden ruim het alarmpeil van 20 besmettingen op 100.000 inwoners. Omgerekend zijn er in de Pajotste gemeente 137 besmettingen op 100.00 inwoners. Ook Gooik, Sint-Genesius-Rode, Steenokkerzeel, Machelen, Sint-Pieters-Leeuw en Linkebeek overschrijden de alarmdrempel.