zorg_aan_zet.png

'Zorg aan zet' wil noden zorgsector op politieke agenda krijgen

din 29 jan 2019

Zorg gaat ook jou aan. Dat is de boodschap van Zorgnet-Icuro. De koepelorganisatie wil de noden van de zorgsector op de politieke verkiezingsagenda krijgen. Ze doen dat via de campagne  'Zorg aan Zet'. Die werd vandaag op gang geschoten in het AZ Jan Portaels in Vilvoorde.

Onder meer ziekenhuizen, ziekenfondsen en syndicaten van geneesheren zetten daarom hun schouders onder de nationale campagne. De mening van de gewone Vlaming. Dat is wat de organisatoren van 'Zorg aan Zet' willen horen, als het over de noden van onze zorgsector in de toekomst gaat. Want volgens Zorgnet-Icuro belangt zorg iedereen aan.

“Heel veel mensen worden geconfronteerd met ziekte. Van hen willen we weten ze verstaan onder goede zorg en wat er kan en moet veranderen. Wat doet de zorg goed? Hoe kunnen we zorgmedewerkers aantrekken?,” zegt Margot Cloet van Zorgnet-Icaro.

Aan de hand van zes grote publieksvragen willen de organisatoren zo een groot maatschappelijk debat op gang brengen dat de politici moet wakker schudden.

“We willen tegen een mei een pamflet maken met een duidelijke eisenpakket. Wij hopen dan ook dat in het volgende regeerakkoord zorg hoog op de agenda zal staan en dat er investeringen en hervormingen in de zorg komen,” besluit Margot Cloet.