brandweer_archief.jpg

Zware brand kasteel Groot-Bijgaarden is aangestoken

vrij 1 mei 2015

Vannacht heeft er een zware brand gewoed in een manege naast het Kasteel van Groot-Bijgaarden. “Uit de eerste vaststellingen van de brandexpert blijkt dat het vuur werd aangestoken”, bevestigt Gilles Blondeau van het parket Halle-Vilvoorde in een eerste reactie. Er vielen gelukkig geen gewonden. 

De brand brak gisteravond uit rond 22u. De brandweerkorpsen van Asse, Dilbeek en Brussel waren snel ter plaatse maar konden niet verhinderen dat een deel van de rechtervleugel van het kasteel zware schade opliep. Daarin bevond zich een opslagruimte met stro voor de manege en een dakappartement. Door het stro kon het vuur zich snel uitbreiden naar het appartement. Niemand raakte gewond. Ook de paarden en de pony's van de manege werden tijdig geëvacueerd.  

Uit de eerste vaststellingen van de branddeskundige kan worden vastgesteld dat het vuur werd aangestoken. Dat bevestigt ons Gilles Blondeau van het parket. De brandexpert zal vandaag terugkeren voor bijkomend onderzoek. Meer details kan het parket voorlopig nog niet vrijgeven.  (foto archief RINGtv)