fuif_1_0.jpg

Zware vechtpartij na Chirofuif in Dworp (Beersel)

din 18 okt 2016

In de nacht van zaterdag op zondag ontstond na de sluiting van de Chirofuif in Dworp een grote vechtpartij. Vier politiemensen raakten tijdelijk werkonbekwaam. 

Tijdens de fuif waren er al kleine schermutselingen. Die vielen al bij al mee. De samenwerking tussen de organisatoren, de security en de politie verliep  goed. Omstreeks 4 uur was de fuiftent leeg. Kort daarna kwam het echter tot een zware vechtpartij verderop in de straat.

Twee groepen jongeren van de oud-leiding, die nu niets meer met de Chiro van Dworp te maken hebben, kwamen tegenover elkaar te staan. Toen de politie -die talrijk aanwezig was- wilde ingrijpen, keerden de vechtersbazen zich tegen de politie.  Het geweld dat tegen de agenten werd gebruikt, was ongezien. Een man aarzelde niet om een politieman, die een vechtersbaas in bedwang hield, op het hoofd te trappen. Met de extra steun van omliggende zones en een paar leden van het interventiekorps van de federale politie konden de gemoederen uiteindelijk bedaard worden. Het kwaad was echter geschied. Vier politiemensen zijn tijdelijk werkonbekwaam.

Vier personen werden gerechtelijk van hun vrijheid beroofd. Na contact met het parket van Halle-Vilvoorde besliste de magistraat om de aangehoudenen te dagvaarden. Zij zullen binnen een maand voor de correctionele rechtbank verschijnen. 

"De politie dankt het parket voor het krachtdadig optreden en hoopt dat een duidelijk signaal is gegeven: geweld tegen politiemensen is onaanvaardbaar, " aldus woordvoerder Christian Steens van de politiezone Zennevallei.