bakker2.jpg

Zwitserse topbakkers verklappen in Vlezenbeek het geheim van briochebrood

woe 4 maa 2015

Zo'n 500 bakkers en bakkersleerlingen zakken deze week af naar de Merselborre in de Leeuwse deelgemeente Vlezenbeek. En daar hebben ze een goede reden voor. Twee topbakkers van de Zwitserse Richemontschool leren de Belgen de geheimen van het bakken van een lekker briochebrood.

Het zoete witte brood heeft zo'n vochtige en luchtige structuur dat het eigenlijk meer op een cake lijkt. Hoe je een briochebrood maakt, demonsteren twee topbakkers uit het Zwitserse Luzern.

“Vooral de techniek is belangrijk en de manier waarop je het deeg verwerkt. Je kan met hele goede producten toch een slecht resultaat bereiken door alles verkeerd te behandelen. Dus hier tonen ze echt aan dat ook de werkwijze zeer belangrijk is”, aldus Guido Devillé van de VZW Aspirant Baker.

In het publiek zitten vandaag zo'n honderd bakkers. Zij noteren, proeven en stelen met de ogen. Maar ook de Zwitserse bakkers hebben al wat kunnen opsteken van hun Belgische collega’s. “Jullie Belgische chocolade is wereldberoemd. En ik heb toch al enkele gebakken geproefd van hier die ik toch heel lekker vind”, vertelt de Zwitserse bakker Marcel Amonn