Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Nieuwsneuzen 2019

Nieuw programma
Bekijk hier de ontknoping van Nieuwsneuzen.

nieuwsneuzen

Nieuwsneuzen helpen jou kiezen!

Op 26 mei zijn er Vlaamse, federale en Europese verkiezingen. Vooraf worden op RINGtv zeven politici van het Vlaams parlement op de politieke rooster gelegd door de nieuwsneuzen!

Zeven klassen uit zeven verschillende scholen  kruipen in de huid van een kritische journalist en komen vanaf 30 april  oog in oog te staan met een politiek boegbeeld. De 7 interviews worden vervolgens voorgelegd aan journalisten en professoren die van politiek hun specialisatie hebben gemaakt. De klas met het beste politieke interview wint de hoofdprijs.

Ook het publiek kiest mee vanaf dinsdag 21 mei

Welk interview was volgens jou het meest kritische? Laat het ons weten vanaf dinsdag 21 mei (na de laatste uitzending). Op zaterdag 25 mei worden alle stemmen netjes opgeteld en wordt de publieksprijs bekend gemaakt.

Doelstellingen Nieuwsneuzen

Met de nieuwsneuzen wil RINGtv jongeren nauwer betrekken bij de politiek. De nieuwsneuzen zijn immers  leerlingen uit het vijfde of zesde jaar van het secundair onderwijs en worden binnenkort ook stemgerechtigd. Een kritische visie op de maatschappij en de politiek is daarbij niet onbelangrijk.

Voorts wil RINGtv met de nieuwsneuzen jongeren onderdompelen in de wereld van de journalistiek en hen kennis laten maken met het medium ‘regionale televisie’.

 

Nieuwsneuzen 2019: de interviews!

Alles bekijken
  • NIEUWSNEUZEN: De ontknoping

    Bekijk hier de ontknoping van Nieuwsneuzen.
  • Sint-Martinusscholen Asse – Houari El Hannouti (sp.a)

  • Sint-Godelieve-Instituut Lennik – Nadia Sminate (N-VA)

  • Sint-Victor Alsemberg – Steven Sacré (PVDA)

  • Nieuwsneuzen: Virgo+ Vilvoorde interviewt Joeri Van den Brande (Groen)

Nieuwsneuzen in samenwerking met het Vlaams Journalistiek Fonds

nieuwsneuzen overzicht 1440