Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Parken en Kastelen

In de Vlaamse Rand liggen talloze pareltjes van kastelen en parken, vaak verscholen achter een kasteelpoort of -muur. Maar speciaal voor VIVA! worden deze zomer de kasteelpoorten geopend. 

Dit weekend gaan we met Viva! naar het vroegere kastelendorp Peutie en mogen we een kijkje nemen voorbij de kasteelpoorten van Kasteel Batenborch. Voor de onafhankelijkheid was dit kasteel in handen van de familie de Baudequin, nu huisvest het Batenborch International, het headhuntersbureau van Dominique Dierckxsens. Na ons bezoek fietsen we de Kanaalroute, een suggestieroute van de Provincie Vlaams-Brabant.

Kastelen & Parken

De geheimenvan de Rand

NET GEMIST: VIVA! Parken en Kastelen

NET GEMIST: VIVA! Parken en Kastelen

Nieuws

VIVA! Parken en Kastelen: Batenborch Peutie

Dit weekend gaan we met Viva! naar het vroegere kastelendorp Peutie en mogen we een kijkje nemen voorbij de kasteelpoorten van Kasteel Batenborch. Voor de onafhankelijkheid was dit kasteel in handen van de familie de Baudequin, nu huisvest het Batenborch International, het headhuntersbureau van...

VIVA! Parken en Kastelen: Kasteel van Boechout in Meise

In deze aflevering nemen we je mee naar Plantentuin Meise. We ontdekken er enkele geheime plekjes in het Kasteel van Bouchout en vinden nog verwijzingen naar het Kasteel van Meise dat op het einde van WOII volledig afbrandde. Ons bezoek combineren we met d’Hoogvorstwandeling.

VIVA! Parken en Kastelen: Kasteel de Robiano in Tervuren

In onze reeks ‘Kastelen en parken in de Vlaamse Rand’ kijkt Viva! dit weekend voorbij de poort van Kasteel de Robiano in Tervuren. Vandaag is het kasteel de thuisbasis van softwarebedrijf SAS, maar ooit was het in het bezit van ronkende namen in onze geschiedenis.

VIVA! Kastelen en parken: Kasteel van Bever

In de Vlaamse Rand liggen talloze pareltjes van kastelen en parken, vaak verscholen achter een kasteelpoort of -muur. Maar speciaal voor VIVA! worden deze zomer de kasteelpoorten geopend. We starten onze reeks in het Kasteel van Bever in Grimbergen