Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Speurneuzen

Drie duo’s van anderstalige kinderen gaan op speurtocht op een bijzondere locatie in de Rand. Drie mysterieuze vertellers vertellen aan deze speurneuzen een kort verhaal over de locatie. Maar één verteller liegt. Wie? Dat komen de kinderen te weten via een kruisverhoor. Kunnen ze de leugenaar ontmaskeren, dan wacht hen een mooie prijs. De speurtocht is voor de anderstalige kinderen een oefenkans Nederlands. Kijkers komen meer te weten over bekende plekjes in de regio.

De speurneuzen trekken naar het Kasteel van Gaasbeek. Daar ontmoeten ze drie geheimzinnige figuren: de restaurator, de gids en een roze bewaker. Ze vertellen elk een geheimzinnig verhaal. Maar wie vertelt de waarheid? Gelukkig zijn er de speurneuzen. ‘Want al is de leugen nog zo snel, de speurneuzen achterhalen ze wel’.

Speurneuzen 1400

Speurneuzen
Al is de leugen nog zo snel, de speurneuzen achterhalen ze wel!
Ditweekend

NET GEMIST: Speurneuzen

NET GEMIST: Speurneuzen

Nieuws

Speurneuzen afl. 10: het Kasteel van Gaasbeek

De speurneuzen trekken naar het Kasteel van Gaasbeek. Daar ontmoeten ze drie geheimzinnige figuren: de restaurator, de gids en een roze bewaker. Ze vertellen elk een geheimzinnig verhaal. Maar wie vertelt de waarheid? Gelukkig zijn er de speurneuzen. ‘Want al is de leugen nog zo snel, de...

Speurneuzen afl. 9: Overijse druivenstreek

De speurneuzen trekken deze keer op avontuur door ‘pittig’ Overijse met z’n druivenserres op Solheide en het bezoekerscentrum Dru!f. Een druiventeler, een machinist en de druivenambassadeur vertellen elk een geheimzinnig verhaal. Maar wie vertelt de waarheid?

Speurneuzen afl. 8: het Zoniënwoud

Onze speurneuzen trekken naar het Zoniënwoud in Hoeilaart. Ze krijgen er boeiende verhalen te horen van de boswachter, de heemkundige en de natuurgids Maar één van hen liegt. Kunnen de kinderen de leugenaar van het Zoniënwoud ontmaskeren?

Speurneuzen Afl. 7: AfricaMuseum

Onze speurneuzen naar het AfricaMuseum in Tervuren. De restorator, de collectiebeheerder en de communicatieverantwoordelijke vertellen elk een best spannend verhaal. Maar één van hen liegt? Kunnen de kinderen de leugenaar van het AfricaMuseum ontmaskeren? Zeker kijken!