20150209_kimeli.copy_.01.jpg

20 jarige Isaac Kimeli uit Halle wil CrossCup winnen

maa 9 feb 2015

Isaac Kimeli is een naam om in het oog te houden. De atleet uit Halle is amper 20 jaar en staat aan de leiding in de CrossCup, het regelmatigheidscriterium in het veldlopen. Kimeli maakt deel uit van het Halse Olympic Running Team. Dat is een nieuw team met stevige ambities. 

Isaac Kimeli verliet 5 jaar geleden zijn geboorteland Kenia om in België te komen wonen. De moeder van Isaac woonde al in ons land en ze wilde haar zoon bij zich hebben. “Hier in België ben ik me beginnen te interesseren voor atletiek. Ook voetbal is mooi maar ik heb toch voor atletiek gekozen”, aldus Isaac Kimeli. 

Een goeie keuze want Isaac is een toptalent. Met nog 3 van de 8 manches te lopen, staat hij aan de leiding in de Crosscup.

Kimeli wordt ondersteund door het Olympic Running Team. Tot dat team behoren de beste lopers van atletiekclub Olympic Essenbeek Halle. "Het is niet de bedoeling om in concurrentie te gaan met atletiekclubs. We zijn meer een surplus  voor de atleten die het in onze ogen nodig hebben”, verduidelijkt Tim Moriau.

Niet alleen in het veld is Isaac een klasbak, ook op de piste kan hij potten breken. Tim stoomt Isaac klaar om deze zomer op de 5000 meter de limiet te lopen voor de Olympische spelen van volgend jaar. De toekomst oogt dus mooi voor Kimeli en ook het Olympic Running Team met als eerste uitdaging : een overwinning in de CrossCup. De volgende manche wordt nu zondag afgewerkt in het Vlaams-Brabantse Rotselaar.  Een uitgebreid portret van Kimeli en zijn club krijg je vanavond in RINGtv-Sport