"30 keer heb ik de wedstrijd opnieuw beleefd"

don 6 aug 2015

Hordeloper Tuur Bras uit Lembeek blikt tevreden terug op z'n knappe prestatie op het Europees Jeugd en Olympisch Festival in Georgië. Daar sleepte de 16-jarige belofte de zilveren medaille in de wacht op de 400m horden. 

Vier keer per week traint Lembekenaar Tuur Bras met z'n club Olympic Essenbeek Halle op de atletiekpiste van het Provinciedomein van Huizingen. En dat al dat harde werk loont, bewees Tuur vorige week op het EYOF-kampioenschap in Tbilisi, de hoofdstad van Georgië. Daar pakte hij de zilveren plak op de 400m horden. “Je beseft dat niet meteen. Je ziet wel de tweede plaats. Maar je kan dat niet meteen inschatten. Maar toen ik in bed lag ’s avonds heb ik de wedstrijd wel 30 keer opnieuw beleefd. En toen drong het wel door dat ik de tweede van Europa ben”, aldus Bras.

In de finale verbeterde Tuur z'n persoonlijk record en tikte af op 53"63. De zesde prestatie aller tijden in België en dát als eerstejaar scholier. “In mijn 15 jaar als trainer is hij toch bijna het toppunt”, aldus zijn trainer Dirk Van Den Bosch. “Hij heeft snelheid, hij is technisch heel goed. Hij kan zich goed concentreren en heeft weinig stress. Dus hij heeft alle kwaliteiten die hij moet hebben”, glimlacht Van Den Bosch. Het is dan ook uitkijken naar Tuurs prestaties op het Belgisch kampioenschap dit najaar.