gsport.jpg

9 voetballers van G-SPORT Pajottenland in Baltic Cup

zat 18 jun 2016

De Rode Duivels verdedigen de eer van ons land in Frankrijk. Negen voetballers met een beperking van G-SPORT Pajottenland doen dat volgende week op de Baltic Cup van de Special Olympics Litouwen.

De Baltic Cup is een internationaal voetbaltornooi dat gespeeld wordt op een kleiner veld. De eerste dagen worden eer testwedstrijden gespeeld en op basis van de resultaten worden de poules gemaakt. Vanaf donderdag start de competitie. Negen jongemannen van G-SPORT Pajottenland nemen dus deel aan het tornooi voor ons land: Cédric Vandenbrempt uit Lennik, Jens Van Eesbeeck uit Tollembeek, Jonathan Sigin uit Molenbeek, Kristof Vermeylen en Jorge Huysmans uit Roosdaal, Miel Lippens uit Dendermonde, Sven Debaerdemaeker uit Ninove, Tjörven Van der Roost uit Ternat en Tim Taveirne uit Denderleeuw.

"Het wordt alvast een hele ervaring voor onze club, we namen met een aantal van onze voetballers in 2014 deel aan de Europese Spelen in Antwerpen en we speelden eerder dit jaar nog een Unified zaalvoetbaltornooi in Luxemburg. Maar dit wordt toch wel "speciaal" want een paar van de jongens heeft nog nooit het vliegtuig genomen. Ze kijken er met de nodige spanning naar uit, dat merkten we tijdens onze laatste trainingen. Onze eerste tegenstander in de testwedstrijden is alvast bekend, het wordt Oekraïne De andere tegenstanders zullen we pas ter plaatse ontdekken." zegt Patrick De Backer, voorzitter van G-SPORT Pajottenland vzw. De avonturen op de Baltic Cup kan je volgen via de Facebook-pagina van G-SPORT Pajottenland.