van_uytvanck.png

Alison Van Uytvanck knokt zich naar derde ronde op Roland Garros

don 28 mei 2015

Alison Van Uytvanck blijft verbazen op het Open Franse Tenniskampioenschap Roland Garros. De Grimbergse versloeg de nummer 32 van de wereld met 2 sets tegen 1 en heeft zich zo geplaatst voor de derde ronde.

Het zag er in het begin van de wedstrijd nochtans even helemaal niet goed uit voor Van Uytvanck. In de eerste set werd ze helemaal weggeblazen door Zarina Diyas uit Kazachstan. Van Uytvanck kon geen enkel punt pakken en verloor set 1 met 6-0.

Maar de Grimbergse toonde nog maar eens dat ze mentaal enorme sprongen voorwaarts heeft gezet. In de tweede set nam ze de leiding helemaal over en liet ze Diyas niet meer in haar spel komen. Van Uytvanck won de set met 1-6.

In de derde set kon nog alles gebeuren. Ditmaal ging de stand gelijk op. Beide speelsters wonnen telkens hun eigen opslagspel tot 3-4. Toen kon Van Uytvanck een break afdwingen en met 3-5 leek ze te kunnen serveren voor matchwinst. Maar zo ver liet Diyas het niet komen. Ze brak meteen terug: 4-5. Maar Van Uytvanck rook nu bloed. Op de opslag van Diyas dwong ze twee machtpunten af. De tweede was de goede. Van Uytvanck won set drie met 4-6 en de wedstrijd met 1-2.

Voor Van Uytvanck is Roland Garros in ieder geval al geslaagd. Ze heeft zich het eerst in haar carrière geplaatst voor de derde ronde van een grandslamtornooi. Zaterdag speelt Alison tegen de Française Kristina Mladenovic.