sdi_alison.jpg

Alison Van Uytvanck plaatst zich voor 1/8ste finale Roland Garros

zat 30 mei 2015

Alison Van Uytvanck uit Grimbergen heeft nog maar eens gestunt op de Open Franse Tenniskampioenschappen Roland Garros. Ze won in de derde ronde overtuigend met 2-0 van de Française Mladenovic. Het werd 6-4 en 6-1. 

Van Uytvanck stootte nooit eerder door tot in de derde ronde van een grandslamtornooi. Voor haar is Roland Garros dus sowieso al geslaagd, maar dat wil niet zeggen dat ze haar ambities had opgeborgen. Integendeel. Van Uytvanck wou dolgraag de volgende ronde halen en dat is haar gelukt.

In de eerste set speelde Van Uytvanck nog een beetje nerveus, maar toch kon ze het laken naar zich toetrekken met 6-4. In de tweede set was Alison duidelijk de betere. Ze liet maar één set aan thuisspeelster Mladenovic: 6-1 en een ticket voor de vierde ronde was binnen.

Onze reporter Jens De Smet volgde de wedstrijd vanop de Dilbeekse tennisclub SDI, de club waar Alison alles geleerd heeft. Daar zijn ze maar wat trots op 'hun' Alison: 'We wisten dat ze dit kon, ze is de laatste maanden mentaal enorm gegroeid.'

In de vierde ronde, meteen ook de 1/8ste finale, krijgt Van Uytvanck, ondertussen de nummer 88 van de wereld, een lager geplaatste speelster tegenover zich: de Roemeense Andreea Mitu (WTA 99).