alison2.jpg

Alison Van Uytvanck revalideert na enkeloperatie

zon 24 apr 2016

Tennisster Alison Van Uytvanck is vorige maand geopereerd aan haar enkel. Daardoor mist de Grimbergse Roland Garros, waar ze vorig jaar de kwartfinales haalde. Kris Vander Gracht sprak met haar tijdens haar revalidatie.

 

Blessures, het hoort bij topsport, maar het is sowieso balen als het je overkomt. Tennisster Alison Van Uytvanck uit Grimbergen is vorige maand geopereerd aan de enkel. Wat waren de symptomen precies? “ Vorig jaar in Roland Garros had ik al veel pijn in de rechterenkel en niemand wist dat”, vertelt Alison Van Uytvanck. “Want eigenlijk speelde ik een match en de dag ertussen kon ik amper trainen van de pijn. En dan heb ik sinds na Roland Garros en december twee cortisonespuiten gehad in mijn rechterenkel om de pijn weg te nemen, dat hielp, voor een aantal maanden en dan kwam dat terug. Het kapsel van de rechterenkel was helemaal opgezwollen, verhard, kistvorming. Het zag er niet goed uit. Ze hebben een kijkoperatie gedaan en het kapsel verdund, alles weggenomen, de kiste, en nu is het een groot verschil.”

“Ik hoop binnen twee, drie maanden een wedstrijd te kunnen spelen. Het doel is klaar te zijn voor Wimbledon. Maar ik mis wel Roland Garros en dat vind ik heel erg. Dat was heel zwaar om te horen. Uiteindelijk verleden jaar zo een mooie prestatie en dit jaar kan het niet verdedigen en moet ik zo zien passeren. Dus ja, het hoort er bij… Ook het feit dat ik op de wereldranking ga zakken tot rond plaats 130, als je rond de 45ste hebt gestaan. Ik wist vroeg of laat dat er iets ging gebeuren en uiteindelijk: ik ben 22 en ik ben nog maar 1 keer geopereerd geweest . Dat is niet zo veel. Het is nu eenmaal topsport, je belast je lichaam zodanig veel. Ik weet dat dat er bij hoort. Maar de timing is bijzonder slecht, met Roland Garros dan. Dat vind ik het jammere eraan.”

“De operatie en revalidatie doen me wel beseffen hoe graag ik tennis. Want dat vergeet je soms als bezig bent, en het één tornooi na het andere en dan is het zwaar. En dan raak je gekwetst, een maand geen raket meer aanraken, dan besef je hoe graag je speelt.”