Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

Anderlechttalent Remco Evenepoel uit Schepdaal wordt wielrenner

Anderlechttalent Remco Evenepoel uit Schepdaal wordt wielrenner

Hij leek voorbestemd om voetbalprof te worden, maar nu kiest Remco Evenepoel uit Schepdaal resoluut voor het wielrennen. Een opmerkelijke keuze want vorig jaar was de 17-jarige Remco nog de kapitein van Anderlecht en de Rode Duivels. 

Remco was amper 5 toen hij begon te voetballen bij Anderlecht. Op zijn elfde verhuisde hij naar PSV maar 3 jaar later wou paars-wit hem terug. Met succes. In het seizoen 2015-2016 speelde hij elke minuut en was hij aanvoerder, ook bij de Rode Duivels. Maar begin dit seizoen liep het fout en moest hij om een onduidelijke reden van de ene op de andere dag genoegen nemen met een plaats op de bank.

Vorige maand stapte Remco over naar de fiets. Op het eerste gezicht een vreemde keuze, maar dat is het niet. Patrick Evenepoel, de vader van Remco, was zelf wielrenner en drie jaar lang prof. Het bloed kruipt dus waar het niet gaan kan.

En opmerkelijk: ook op de fiets zet Remco onmiddellijk knappe prestaties neer. Zo werd hij in april nog tiende tijdens het provinciaal kampioenschap tijdrijden. En dat is ook het Forte Young Cycling Team niet ontgaan dat de voormalige voetballer intussen in de ploeg heeft opgenomen. Het volledige verhaal krijg je vanavond in het nieuws op RINGtv.