ghuys_bram.png

Atletiekclubs OEH, VAC en DAC schitteren op het VK

maa 23 mei 2016

De favorieten van Olympic Essenbeek (OEH) en de Vilvoordse atletiekclub (VAC) lieten het niet afweten tijdens het Vlaams Kampioenschap in Oordegem-Lede. Er was ook één medaille voor Dilbeek Atletiek Club (DAC).

Op het VK sleepten de Oost-Vlaamse clubs 18 gouden medailles in de wacht. De Vlaams-Brabantse clubs moesten zich tevreden stellen met 10 gouden medailles. Maar die spraken wel meer tot de verbeelding.

Er was onder meer goud voor Dario De Borger (VAC) die bij de 110m horden met 13”70 in de reeksen en de finale slechts 7 honderdste van de EK-limiet bleef. Hij krijgt zondag bij de FBK-Games in Hengelo een nieuwe kans. Hallenaar Jeroen Vanmulder (DAC/Dilbeeks Atletiek Club) kreeg goud in het verspringen (7m60). Bram Ghuys (OEH) uit Dworp won het hoogspringen zuinig met (2m11). En Sem Bras (OEH) verraste in het verspringen door met 51m54 veertien cm verder te gooien dan rivaal Edwin Nys.

Bij de vrouwen bleef Annelies Peetroons (OEH)  in het discuswerpen met 55m99 slechts 10 cm van haar record. Zij is sinds 2014 de 3de Belgische aller tijden. Ook de vrouwenspurt mocht er zijn. Kampioene Dorien Van Diest (OEH) zette met 13”63 bovendien een record neer. In het speerwerpen tot slot was het goud voor Melissa Dupré (VAC). Dupré dankte haar titel aan een sterke 53m61.