brussel-opwijk_.jpg

De Decker (Lotto-Soudal) wint Brussel-Opwijk

zon 25 feb 2018

In het wielrennen was er vandaag niet alleen Kuurne-Brussel-Kuurne. In onze regio knalt Brussel-Opwijk, een klassieker voor beloften tot 23 jaar, het wielergebeuren op gang. Alfdan De Decker was vandaag de snelste.

 

Dit jaar vond de start niet plaats in Meise, de gemeente van Eddy Merckx. De organisatie liet de renners verzamelen aan het Koning Boudewijnstadion. Daarna reed het peloton snel onze regio binnen voor een tocht van 150 km.

161 renners trotseerden het koude weer. Zeven daarvan, onder wie Ward Schoevaers uit Zemst, vordmen de vroege vlucht. Meer dan twee minuten voorsprong kregen ze niet en halverwege de wedstrijd rekende het peloton hen alweer in. Vier keer beklommen de renners de Putberg en de Varent. Op die laatste helling probeerden enkele renners weg te rijden. Uiteindelijk vormde zich een groep van 23. In die kopgroep vijf rode truien van het belofteteam van Lotto Soudal en zes groene truien van EFC L&R. Ondanks de twee sterke blokken vooraan, kon een klein peloton nog terugkomen. Vijfenvijftig renners zouden strijden voor de overwinning.

De beslissing viel in de drie lokale rondes van tien kilometer in en rond Opwijk. Het regende aanvallen, maar geen enkele poging hield stand. Pas bij het ingaan van de slotronde reden zeven renners weg. Zij moesten sprinten voor de overwinning. Alfdan De Decker van Lotto-Soudal ging van ver de sprint aan. Lionel Taminiaux probeerde hem nog te remonteren, maar De Decker hield stand. Met zijn tweede overwinning van het seizoen rondde hij knap teamwerk af. Jordy Bouts vervolledigde het podium. Thimo Willems uit Zemst viel net naast het podium met een vierde plaats. De pelotonsprint werd gewonnen door Tibo Nevens. De Affligemnaar mikte op de top tien maar moet tevreden zijn met een dertiende plaats.