Overslaan en naar de algemene inhoud gaan

De sportvrijwilliger van FC Negenmanneke: Jeanine Wouters

De sportvrijwilliger van FC Negenmanneke: Jeanine Wouters

Sportclubs bestaan dankzij vrijwilligers. In onze rubriek 'de sportvrijwilliger' willen we die mensen in de spotlights zetten. We starten bij voetbalclub FC Negenmanneke in Sint-Pieters-Leeuw. Daar is Jeanine Wouters, 63 jaar, al meer dan 12 jaar van dinsdag tot zondag op de club. De toog, wassen en plassen… Ze doet het allemaal.

"Ik denk dat Jeanine het beeld is van Negenmanneke. Als je Negenmanneke zegt, zeg je Jeanine. En omgekeerd."

Jeugdcoördinator Valerie Marchoul vat het mooi samen. FC Negenmanneke, een club in vierde provinciale met vijf jeugdploegjes, zou niet zo gesmeerd draaien zonder de onbaatzuchtige inzet van Jeanine Wouters. "Ik denk niet dat er een jeugdspelertje het veld opkomt zonder te gaan dag zeggen in de cafetaria bij Jeanine."

De jeugdspelers weten dan ook maar al te goed wat Jeanine allemaal voor hen doet. "Iedere week was ik de truitjes van enkele jeugdploegen," vertelt Jeanine. "Nu valt dat nog mee, maar als het dan modder is, dan moet je het eerst uitspoelen in een emmertje, anders kan dat blokkeren. Als het eetfestijn is, organiseer ik de tombola en ik ga dan aan alle mensen vragen: heb je geen prijzen die kunnen dienen? Die ga ik allemaal ophalen. En dan verkoop lotjes aan de mensen die komen eten."