debusschere.png

Dilbekenaar Debusschere wint Dwars door Vlaanderen

woe 23 maa 2016

Jens Debusschere uit Dilbeek heeft Dwars door Vlaanderen gewonnen. 

De Lotto-Soudal-renner was de snelste van het peloton dat pas in de slotmeters Greg van Avermaet kon bijbenen.

Van Avermaet ging er 8km voor het einde vandoor. Wellicht wou hij op die manier ook ontsnappen aan een massasprint. Hij kon een kleine voorsprong uitbouwen van zo’n 14 seconden. Maar in de laatste km kreeg het peloton hem opnieuw te pakken. En in dat peloton was De Busschere de snelste. (archieffoto RINGtv). Ik ben uiteraard heel tevreden met deze overwinning. Het was een wedstrijd waar ik enorm naar had uitgekeken. Door de gebeurtenissen van gisteren stond de wedstrijd op de helling en daar had ik alle begrip voor. Het was vreemd om gisteren en vanmorgen tussen twee gedachten te hinken: moeten we ons laten kennen of pikken we de draad weer op met respect voor slachtoffers en rekening houdend met de veiligheid? De sfeer aan de start in Roeselare was erg sereen deze voormiddag.”

“Het was het plan om Tiesj Benoot en Jelle Wallays een aanvallende koers te laten rijden. Ik was dan de troef die de ploeg achter de hand had voor een sprint. En daar draaide het uiteindelijk ook op uit, al was de poging van Greg Van Avermaet heel sterk. Het zag er lang naar uit dat we hem niet meer zouden terughalen, maar onder impuls van Trek werd Greg in de laatste rechte lijn toch ingelopen. In de laatste bocht zat ik te ver, ik reed niet in de eerste tien. In de laatste rechte lijn kon ik opschuiven en mikte ik op een podiumplaats; het is nog de eerste plaats geworden.”

“Iedereen in de ploeg verrichte heel goed werk vandaag. In de finale reden we nog met vier in de eerste groep: Jelle Wallays, Pim Ligthart, Tiesj Benoot en ik. Collectief waren we alweer sterk met ook Lars Bak, Sean De Bie, Jasper De Buyst en Marcel Sieberg die hun duit in het zakje hebben gedaan onderweg. Na de Strade Bianche had ik even schrik dat mijn voorbereiding op de klassiekers in het water was gevallen, door het ribletsel dat ik bij een val had opgelopen maar ik heb kunnen doorbijten in de Tirreno en in Milaan-Sanremo kon ik Jürgen Roelandts al steunen. Nu is er deze zege. Dit is weer een volgende stap in mijn carrière, het doet bovendien deugd te winnen in de provincie waar ik vandaan kom.”