kums.png

Dilbekenaar Sven Kums is de held van de Buffalo's

vrij 22 mei 2015
AA Gent mag zich voor het eerst in  zijn 115-jarig bestaan kampioen van België noemen. De Buffalo's wonnen gisteren in een kolkende Ghelamco-arena met 2-0 van Standard. Een van de helden van de avond was Dilbekenaar Sven Kums.
 

Het was kapitein Sven Kums die gisteravond als eerste de beker in de lucht mocht steken. De Dilbekenaar is samen met Leeuwenaar Thomas Foket een van de sleutelfiguren bij AA Gent. Kums tikte in de 18e minuut het verlossende doelpunt binnen. 'Het was belangrijk voor de ploeg ook, we begonnen goed, direct een paar kansen, een beetje druk en toen ik dan de eerste goal maakte, ik denk dat er een beetje stress van ons af ging', aldus Kums.
 
Voor Kums is deze landstitel zonder twijfel het mooiste moment uit zijn carrière. En ook zijn ploegmaat Thomas Foket uit Sint-Pieters-Leeuw was door het dolle heen na het laatste fluitsignaal. Hij klom bovenop het doel en liet zich in de netten vallen.
 
[[{"type":"media","viewmode":"mediaoriginal","fid":"30635","attributes":{"alt":"","class":"media-image","height":"340","width":"610"}}]]