award2.jpg

Drie regionale voetbalclubs krijgen award voor hun maatschappelijk engagement

zat 20 jun 2015

Drie clubs uit onze regio hebben van de voetbalbond en de Vlaamse voetbalfederatie een +Award gekregen omwille van hun maatschappelijk engagement. Het gaat om Verbroedering Beersel-Drogenbos, VC Groot-Dilbeek en FC Perk.

Clubs die een maatschappelijk engagement op zich nemen scoren ook naast het veld. Dat is het idee achter de +Award van de Football+Foundation van de Belgische voetbalbond en de Vlaamse voetbalfederatie. Een externe jury selecteerde 3 voetbalclubs en die komen allemaal uit onze regio.

Verbroedering Beersel-Drogenbos

Verbroedering Beersel-Drogenbos kreeg een +Award voor hun project ‘OldStars’ waarbij 55-plussers worden aangemoedigd om opnieuw te voetballen. Zo volgden al 18 mannen en vrouwen verschillende sessies wandelvoetbal. (Bekijk ook de reportage: “Wandelvoetbal is nieuwe rage in Beersel’)

VC Groot-Dilbeek

VC Groot-Dilbeek kreeg een +Award voor het initiatief ‘Silance Days’. Daarbij worden ouders gesensibiliseerd om wat minder vaak te schelden en te roepen langs de zijlijn wanneer hun kinderen op het veld staan. Zo werd tijdens het weekend van Wapenstilstand aan alle ouders gevraagd om één weekend te zwijgen. Het project werd intussen door andere clubs overgenomen.   

FC Perk

FC Perk uit derde provinciale kreeg tot slot kreeg een +Award voor zijn internationale solidariteit. Zo verzamelde de club gedurende 2 maanden voetbalmateriaal ten voordele van de kinderen uit de Zuid-Afrikaanse sloppenwijk Plettenberg Bay.