mosselkoers.jpg

Dries De Bondt wint 73-ste editie Mosselkoers in Houtem

din 12 jul 2016

In het Vilvoordse gehucht Houtem werd vandaag de 73ste editie van de Mosselkoers gereden. 78 renners verschenen aan de start. Ook niet-wielerliefhebbers kwamen in Houtem traditiegetrouw aan hun trekken, want ook nu was er geen gebrek aan sfeer en vooral lekkere mosselen. 

De Mosselkoers is een wielerwedstrijd voor profrenners en wordt georganiseerd door 'Sport voor allen'. Het is echter niet altijd duidelijk waarom de mensen afzakken naar de Mosselkoers. Voor de mosselen of de wielerwedstrijd. Maar in Houtem gaan sport en culinair genieten al 73 jaar samen. “Soms mis ik wel een paar rondes omdat ik aan het eten ben. Maar naar de aankomst ga ik zeker kijken. Maar goed. Je kan niet alles hebben. Goed eten en ondertussen ook kijken”, vertelt ons een van de aanwezigen. “Ik denk niet dat er ook nog een andere wedstrijd in de regio voor beroepsrenners bestaat. En dat gekoppeld aan de traditie van mosselen, ambiance, animatie na de koers en muzikale optredens maakt dat dit een zeer uniek evenement is”, glimlacht Albert Absillis, erevoorzitter van Sport voor Allen. 

Dries De Bondt uit Londerzeel kwam als eerste over de finish. Het zilver was voor Julien Van den Brande uit Ninove en het brons voor Niels De Rooze uit Brakel. Een uitgebreid sfeerverslag krijg je straks in het nieuws op RINGtv.