img_5488.jpg

Eerste basketbaltornooi Strombeek Beavers is meteen succes

zon 4 dec 2016

In juni vorig jaar ging basketbalclub BBC Strombeek failliet. Een groep gemotiveerde jonge mensen schoot in actie en richtte een nieuwe club op: de Strombeek Beavers. Vandaag organiseerden de Beavers voor de eerste keer een tornooi voor 'peanuts', dat zijn de allerkleinste basketballertjes tussen 5 en 8 jaar.

Het  eerste tornooi was meteen een succes: 12 ploegen met zo'n 70 spelers gaven het beste van zichzelf. “We leren de allerkleinsten machtsituaties aan maar het speleffect blijft voorrang hebben op het competitieve. Dus punten worden er niet geteld”, verduidelijkt Ken Smet van de Strombeek Beavers.

In juni vorig jaar zagen de Strombeek Beavers het daglicht na het faillissement van BBC Strombeek. Nu telt de club zo'n 150 leden en ook de jeugd groeit. “Sinds dit jaar zijn we ook met een Peanuts-ploeg gestart en we hebben al 25 kindjes wat echt wel veel is. En ook ons eerste tornooi is duidelijk een stevig succes”, aldus Smet. RINGtv-Sport sprak met het aanstormend talent in Strombeek-Bever en met de trainers. Meer hierover straks in RINGtv-Sport.