img_4068.jpg

Eerste jeugdtornooi van Machelse Lacrosseteam

zat 14 mei 2016

Het lacrosseteam ‘Minotaurs’ uit Machelen heeft vandaag zijn eerste jeugdtornooi georganiseerd. In totaal namen acht ploegen uit België en Nederland deel, goed voor ongeveer 100 spelertjes.

Vorig jaar trokken de Minotaurs van Machelen naar Amersfoort voor een internationaal jeugdtornooi lacrosse. Daar kreeg Rudi Lahor, hoofdcoach en jeugdcoördinator van de Minotaurs, het idee om ook in België zo'n tornooi te organiseren. En vandaag was het zover: jeugdploegen uit Amsterdam, Amersfoort en Den Haag, Lubbeek, Buggenhout en Machelen zelf namen het tegen elkaar op.

Minotaurs is nu het eerste Belgische team met een eigen jeugdtornooi. Dergelijke tornooien zijn belangrijk omdat er nog geen jeugdcompetitie bestaat. De sport is nog vrij jong in Belgie. Maar de Minotaurs zijn bijzonder gemotiveerd om te groeien. In september starten ze met een eigen damesploeg. Ze hebben op dit moment al één speler in het nationale team van de mannen en die zal binnenkort wellicht versterking krijgen uit eigen rangen.