el_mouaziz.jpg

El Mouaziz wint Nieuwjaarscross in Grimbergen.

maa 5 jan 2015

El Mouaziz heeft zondag de Nieuwjaarscross in Grimbergen gewonnen. Ook al waren er dit jaar minder deelnemers en stonden er maar weinig toppers aan de start, toch blijft de cross van Grimbergen een klassieker, die al 43 jaar meegaat. 

Het parcours van zo'n 5 kilometer in en rond het Prinsenbos lag er door de modder zwaar bij.  Melissa Van Den Driessche van Atletiekclub Pajottenland en Eline Van Craenenbroeck van Dilbeek Atletiekclub namen de beste start. Maar vrij snel nam de Limburgse veldloopkampioene Manuela Soccol de leiding. Ze liep een verschroeiend tempo waar niemand een antwoord op had.

Bij de mannen, die een parcours van 9 km afwerkten,  namen de Marokkaan Hamid El Mouaziz en Mats Lunders uit Lier vrij snel de leiding. Regiogenoten Lucas Moray van Sparta Vilvoorde en Jef Torbeyns van Dilbeek Atletiekclub probeerden tevergeefs aan te klampen.  El Mouaziz vloog als het ware door de modder. Lunders werd tweede op een halve minuut. Het brons was voor Benoit Goethals uit Brasschaat die Moray en Torbeyns achter zich hield.