Eppegem verslaat rechtstreekse titelconcurrent

zon 28 feb 2016

Eppegem heeft een grote stap gezet richting de titel in 1ste provinciale. Het versloeg zondagmiddag zijn rechtstreekse en enige concurrent Diest met 2-1.

Eppegem begon sterk aan de wedstrijd en dreigde vooral via het spitsenduo Gajanovic en Breugelmans. De thuisploeg morste met de kansen, maar vijf minuten voor tijd haalde Beyens Breugelmans onderuit in de zestien. De scheidsrechter legde de bal op de stip. Centrale verdediger De Wit maakte de 1-0.

Net na de rust werd het 2-0 via Gajanovic, dit keer op aangeven van Breugelmans. Na die 2-0 nam Eppegem wat gas terug, waardoor Diest iets meer in de wedstrijd kwam. Op het uur floot de scheidsrechter opnieuw een strafschop, maar deze keer voor Diest. Eppegem-doelman Vanden Bossche haalde de trap van Guijo-Velasco goed uit de hoek, waardoor het 2-0 bleef.

Tien minuten voor affluiten kwam de aansluitingstreffer er dan toch via Commers: 2-1. Diest kreeg nog enkele goede kansen op de gelijkmaker, maar Eppegem hield stand. Het bleef dus 2-1, waardoor Eppegem nu 12 punten meer telt dan Diest. Die voorsprong kan nog wel met de helft slinken, want Diest heeft twee wedstrijden minder gespeeld dan Eppegem.