fusie_wolvertem_merchtem3.jpg

FC Merchtem en SC Wolvertem bespreken samenwerking

din 29 sep 2015

Voetbalclub SC Wolvertem en FC Merchtem 2000 zitten samen rond de tafel om te onderhandelen over een verregaande samenwerking tussen beide clubs. 

Merchtem speelt in eerste provinciale. Wolvertem speelt in vierde nationale B. Voorzitter Jan Lathouwers van SC Wolvertem ontkent niet dat er momenteel gesprekken gevoerd worden. “We onderzoeken of een samenwerking op sportief en extra sportief vlak haalbaar is met FC Merchtem 2000. Maar om over een fusie te spreken, is het veel te vroeg. Beide raden van bestuur moeten zelf eerst uitmaken hoe die gesprekken verder moeten verlopen. We koppelen eerst terug naar onze eigen raad van bestuur en gaan daarna terug samen zitten met Merchtem”, aldus Lathouwers.

Waarom beide clubs nauwer willen samenwerken, is niet duidelijk. Maar het woord fusie willen ze dus voorlopig niet in de mond nemen. Ook burgemeester Eddie De Block (Open VLD) van Merchtem was bij de gesprekken aanwezig. “Ik kan alleen maar bevestigen dat er inderdaad gesprekken zijn geweest. Maar we toetsen gewoon af hoe we beter kunnen samenwerken. Steeds meer clubs realiseren samenwerkingsverbanden en wij onderzoeken of dat mogelijk is met SC Wolvertem. Het zijn verkennende gesprekken voor volgend seizoen. Maar er is dus helemaal nog niets beslist”, aldus De Block.