FC Pepingen wint allerlaatste derby tegen SK Halle met 3-2

maa 13 maa 2017

In de 4de provinciale F van het voetbal ontving FC Pepingen rivaal SK Halle. Het was de allerlaatste keer dat deze 2 ploegen tegen elkaar speelden aangezien beide clubs volgend seizoen met elkaar fuseren. Het werd dus een beladen wedstrijd waarin beide ploegen voor de laatste keer wouden laten zien wie de beste is.

K. Schepens opende in de 33ste minuut  de score voor Pepingen. Niet veel later volgde een tweede doelpunt voor FC Pepingen na een penalty die M. Pierquin zorgvuldig afwerkte.

Halle bleef niet bij de pakken zitten. Net voor de rust maakte A. Wyverkens er 2-1 van. Na de rust trapte B. El Hajjami de gelijkmaker in de netten. Lang zag het er naar uit dat de derby op een gelijkspel zou eindigen. Maar 8 minuten voor het einde maakte kapitein K. Schepens het beslissende doelpunt met een grote ontlading in het Pepingse kamp tot gevolg.

Door deze overwinning en het gelijkspel tussen achtervolgers Linkebeek en Huizingen verstevigt FC Pepingen zijn leiderspositie. De Pajotse club telt nu 59 punten, dat zijn er 5 meer dan Linkebeek en Huizingen.