fp_halle_gooik2.jpg

FP Halle-Gooik wil koste wat het kost de titel

vrij 20 mei 2016

In het zaalvoetbal kan Halle-Gooik vanavond op het veld van Charleroi voor het tweede jaar op rij de titel pakken. Maar gemakkelijk wordt het niet, want Charleroi is derde in de stand en is niet van plan om Halle-Gooik een feestje te laten bouwen op hun veld.

Futsal Project Halle-Gooik is een fenomeen in het zaalvoetbal. De club begon in 2004 in vierde provinciale. Twaalf jaar later kan het in de hoogste klasse na de beker ook de titel pakken. Dat zou  voor het tweede jaar op een rij zijn. Om negen uur vanavond speelt Halle-Gooik op het veld van Charleroi. Bij winst zijn de Pajotten kampioen. Of pakken ze bij Halle-Gooik liever volgende week de titel, in eigen huis? “Hoe rapper de titel binnen is, hoe liever dat ik het heb. We hebben een heel zwaar seizoen gehad. We hebben één vrijdag rust gehad vanaf begin augustus tot nu. Dus hoe sneller de druk eraf is, hoe beter voor ons”, zegt manager Lieven Baert. “Je mag een kans nooit laten voorbij gaan. Als je in Charleroi kan kampioen spelen, dan moet je dat gewoon doen”, beaamt Ahmed Sababti, speler van Halle-Gooik.

Geen makkelijke klus

Makkelijk wordt het niet. Rivaal Charleroi - de derde in de stand - zal er alles aan doen om Hallle-Gooik niet te laten feesten. Bovendien is één van sterkhouders van Halle-Gooik er niet bij. “Zoughagi is geschorst”, zegt Sababti. ‘Dat is zeker een aderlating voor onze ploeg, je wist niet zomaar 40 doelpunten uit. Maar we zijn sterk gewapend om zijn gemis op te vangen.”

Als Halle-Gooik verliest dan moet het volgende week thuis kampioen spelen tegen eerste achtervolger Hasselt, dat drie punten minder telt. Heel wat spelers bij Halle-Gooik zitten op dit moment met gele kaarten waardoor een schorsing voor de laatste competitiewedstrijd dreigt. “Als je naar de oorlog gaat, ga je om te winnen. We gaan niet denken aan de kaarten. We moeten doen wat we moeten vrijdag. We gaan niet denken aan de match die erna komt”, zegt André Vanderlei - Trainer Halle-Gooik.