FP Halle-Gooik wint bekerfinale van Real Noorderwijk

vrij 1 mei 2015

FP Halle-Gooik heeft vandaag zaalvoetbalgeschiedenis geschreven. In Gent won het de bekerfinale van Real Noorderwijk met 1-4.

De eerste hoop werd aangewakkerd na de 27-ste minuut na een doelpunt van Dujacquier. 0-1 was ook de ruststand.

In de tweede helft probeerde Real Noorderwijk meer greep op de wedstrijd te krijgen. Maar de gelijkmaker liet te lang op zich wachten dankzij het knappe reddingswerk van de doelman van Halle-Gooik Mageren.

In een erg zenuwachtige en gesloten wedstrijd slaagde Albadalejo er uiteindelijk in om de 0-2 in de netten te trappen. Even gaf Halle-Gooik Real Noorderwijk weer hoop na een owngoal van Chaibai. Maar die hoop werd de kop ingedrukt toen Ducjacquier in de slotminuten de 1-4 binnen trapte. Een straffe prestatie voor een ploeg die amper 10 jaar geleden onderaan de provinciale reeksen boven de doopvont werd gehouden. De overwinning zal ongetwijfeld ook zelfvertrouwen geven voor de halve finales van de play-offs tegen Chatelineau.