nys.jpg

Gemengde reacties in Overijse op afwezigheid Sven Nys

maa 7 dec 2015

De Druivencross in Overijse was dit jaar onthoofd. Geen  Wout van Aert, geen Lars van der Haar en ook geen Sven Nys. De kannibaal van Baal stopt er na dit seizoen mee en nam dus geen afscheid van de cross die hij zes keer won. De oorzaak: een financieel dispuut met de organisatie. 

De organisatie betaalde vorig jaar niet de volledige startpremie aan Nys, omdat de zesvoudige winnaar al na drie ronden opgaf. Nys weigerde daarom in z'n afscheidsjaar van start te gaan in de moeder aller crossen. (Lees ook: 'Nys geeft forfait voor Druivencross Overijse') En daar was de organisatie niet over te spreken. “Het is eigenlijk schandalig dat zo iemand afwezig durft te blijven op een cross als de onze. We hebben altijd alles voor hem gedaan. Hij had vorig jaar pech omdat hij niet kon eindigen maar wij leven onze contractuele verplichten na”, zegt Willy Van Roy, de voorzitter van De Sportvrienden Overijse.

Ook bij de fans hoorden we gemengde reacties. “Het viel meteen op in het rennersdorp. Als je aankomt dan zoek je de camper van Sven, meestal te herkennen aan de fluo-kleuren die eigen zijn aan zijn team. Maar die vind je dan niet. En dat is jammer”, aldus één van zijn supporters. Volgens een aantal toeschouwers is er daardoor dit jaar ook opmerkelijk minder volk komen opdagen. Andere relativeren dan weer zijn afwezigheid. Een overzicht van de reacties krijg je vanavond in RINGtv-Sport.

Nys zelf liet zich gisterenmiddag zien in het Oost-Vlaamse Landskouter. Daar was hij naartoe gefietst om zijn zoon Thibau aan het werk te zien op de Belgisch kampioenschap voor Aspiranten.