broers_eppegem.jpg

Glenn en Maxim Breugelmans: de gouden linkerflank van Eppegem

zat 12 maa 2016

In de eerste provinciale van het voetbal ontvangt VK Liedekerke morgen leider Eppegem. Liedekerke wil maar wat graag de titelfavoriet een hak zetten. Dan zal het wel moeten afrekenen met de Breugelmans-broers van Eppegem. Glenn en Maxim vormen een tandem op de linkerflank. 

Als Eppegem op het einde van het seizoen kampioen wordt, hebben de broers daar een flink aandeel in. De chemie tussen de twee is één van de succesfactoren van Eppegem. Glenn is 25 en handelsingenieur. Maxim 23 en burgerlijk ingenieur. Ze begonnen samen met voetballen bij Zemst. Daarna scheidden de wegen. Glenn speelt al zes seizoenen bij Eppegem. Voor Maxim is dit het eerste seizoen bij de eersteprovincialer.

Hoewel de broers geen tweeling zijn, worden ze vaak met elkaar verward. "Als één van ons een doelpunt maakt, weten ze niet meer wie van de twee het is," vertelt Glenn. "Of als we dag gaan zeggen dan is het ook altijd van: is het nu Glenn of is het u Maxim?" Het zal de jongens worst wezen. Ze amuseren zich bij leider Eppegem en de kans is grote dat ze volgend seizoen in nationale spelen.