eurostadion2.jpg

Grimbergen gaat in geen geval zelf investeren in het Eurostadion

maa 28 sep 2015

Als het nationaal voetbalstadion op parking C in Grimbergen er alsnog zou komen, dan zal dat de gemeente Grimbergen meer kosten dan dat ze er inkomsten van zal hebben. Dat zegt Bart Laeremans van de oppositiepartij Vernieuwing in Grimbergen. Volgens hem gaat Grimbergen een deel van z'n inkomsten moeten afstaan, nu Anderlecht ermee dreigt om zich terug te trekken uit het Eurostadion. Maar burgemeester Mertens ontkent dat.

Vorige week vrijdag liet voetbalclub Anderlecht weten dat ze zich terugtrekt uit het Eurostadion dat op parking C in Grimbergen zou komen. Volgens de eersteklasser zijn de plannen van het stadion in hun huidige vorm niet haalbaar.

Tegenstanders van het stadion zien daarin een poging van Anderlecht om de huurprijs nog te drukken. “En dat zou wel eens ten koste kunnen gaan van Grimbergen”, zegt Bart Laeremans van Vernieuwing. “Het is de grote baas van Ghelamco die nu plots zegt dat de stad Brussel, de federale overheid en de gemeente Grimbergen financieel over de brug moeten komen. Dat is natuurlijk waanzin. Grimbergen zal nu  al alle lasten dragen en heel wat verkeersproblemen te verwerken krijgen. Dat is knettergek. Maar zij rekenen op de taksen die Grimbergen zou kunnen heffen op het stadion, op de activiteiten en op de parking”, aldus Laeremans.

Maar volgens burgemeester Mertens is die ongerustheid nergens voor nodig. “Wij gaan misschien extra inkomsten krijgen omdat er meer geparkeerd wordt. Misschien gaan wij wel een nieuwe taks heffen op vermakelijkheden. Daar is nog geen enkele beslissing over. Dat geld zal ook gewoon terecht komen in de algemene pot van Grimbergen. Maar wij gaan geen geld steken in het stadion op parking C. Daar is geen sprake van”, benadrukt burgemeester Marleen Mertens in gesprek met RINGtv.

Grimbergen zal ook niet een deel van z'n inkomsten afstaan aan Anderlecht of Ghelamco. Momenteel heeft de gemeente ook nog geen bouw- of milieuvergunning afgeleverd. Die procedures lopen nog.