Grimbergen pakt drie punten

maa 2 nov 2015

In de derde klasse B geven de voetbalclubs uit onze regio elkaar de afgelopen weken de rode lantaarn door. Diegem sprong vorige week weg van de laatste plaats, waardoor Zaventem en Grimbergen helemaal onderaan bengelden. Grimbergen ontving gisteren de 11de in de stand Sprimont. De drie punten pakken was een must.

Het begin van de partij is rommelig. Na 20 minuten knutselt Grimbergen een eerste goeie aanval in elkaar, Lambrecht kopt zijn ploeg op voorsprong. Sprimont is een ploeg die graag meevoetbalt, maar aan echte kansen komt het niet. Grimbergen wel. Toufik krijgt de bal in de voeten buiten de grote rechthoek  en knalt hem zuiver in de winkelhaak:  2-0.

Na twee prachtgoals krijgt het vertrouwen bij Grimbergen een boost. De trainer van sprimon is niet blij met wat hij ziet en wisselt na amper 38 minuten al twee spelers. Dat loont, want even later legt Sahuke de 2-1-ruststand vast.

Na de rust gaat Sprimont op zoek naar de gelijkmaker, maar de bezoekers krijgen het deksel op de neus. Grimbergen doet nog eens wat anders zo slecht lukt: scoren. De eindstand is 3-1. Dankzij de overwinning klimt Grimbergen naar de vijftiende plek.